Гърция ще трябва да плати глоба в размер на 2,5 милиона

...
Гърция ще трябва да плати глоба в размер на 2,5 милиона
Коментари Харесай

Гърция с глоба за 2,5 млн. евро заради Закона за защита на личните данни

Гърция ще би трябвало да плати глоба в размер на 2,5 милиона евро поради Закона за отбрана на персоналните данни, оповестява МИА, представена от БГНЕС. Причината е, че страната не е транспонирала в националното си законодателство правилник " Европейски Съюз 2016 " за отбрана на персоналните данни в границите на инструкции интервал.

Гърция и Испания са единствените страни от Европейски Съюз, които не са изпълнили своите задължения по отношение на този правилник. Европейската комисия приканва съдът да наложи финансова глоба на Гърция в размер на 5287,5 евро за всеки ден, в който този правилник не е имплементиран в националното законодателство, считано от 7-ми май 2018 година

Говорителят на гръцкото държавно управление съобщи, че става въпрос за безучастие повече от една година. Отговорността е на предходното държавно управление и в този момент за това коства на страната 2,5 милиона евро. В случая не става въпрос единствено за финансовото изражение на въпроса, а на първо място за гарантиране персоналните данни на жителите. Премиерът е осведомен за забавянето и за наложената санкция и е разпоредил Министерството на правораздаването да предприеме всички нужни стъпки.

Очаква се през идващите дни държавното управление да внесе проектозакон за отбрана на персоналните данни на жителите, с което да синхронизира своето законодателство с това на Европейския съюз в посочената област. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР